donderdag 10 mei 2018

Van Augustenborg naar Fredericia


Periode 10  t/m 13 mei 2018
Augustenborg-Dyvig-Gamborg Fjord-Fredericia

Donderdag 10 mei 2018
Augustenborg
Gisterenavond, na het etentje van Robert , om 22.20 uur vertrokken richting Denemarken. Jan had de auto al helemaal ingepakt, alleen de koelkast moest nog leeggehaald worden.
Zoals verwacht, lekker rustig op de weg. Om 5 uur naar bed en om 10 uur weer wakker. De boot ingericht. Het was hier nog erg warm, benauwd meer. Later op de middag  flink onweer en regen en toen koelde het behoorlijk af.  We zijn tegen vieren naar Henning gegaan, waar we wat gedronken hebben. Bij Sun & Nang gegeten. Jan had 2 potten mayonaise voor Nang meegenomen. Ze was er zo blij mee, dat we het eten niet mochten betalen. We zijn behoorlijk bekaf, en liggen er vroeg in.

troep
om in te ruimen

Vrijdag 11 mei 2018
Augustenborg-Dyvig Afgelegde afstand: 11 nm Wind NW2
Was aardig fris vanmorgen, maar de zon maakte het al snel aangenamer. In de boot bleef het wel wat langer koud. Met de auto naar de Bilka, een hele grote supermarkt om nog wat verswaren in te slaan. Tegen de middag op de motor naar Dyvig gevaren. Daar de kano opgepompt en naar Mjels gekanood. Het was het uitgelezen weer voor een 1e tochtje. In Mjels een gerestaureerd pomphuis bezocht dat nu dienst doe als natuurcentrum. Er hangen foto's waarop je kan zien dat de Mjels Sø vroeger landerijen waren. Helaas is er alleen uitleg in het Deens, dus hoe het precies zit moet ik nog maar eens uitzoeken. De 2 bezoekers die ik er tegenkwam spraken te slecht Engels om het te kunnen uitleggen.

ankeren in Dyvig
kayak in orde maken



Zaterdag 12 mei 2018
Dyvig-Gamborg Fjord  Afgelegde afstand: 32 nm Wind: O3
Jan ging gisteren voor tienen zijn bed in en kwam er pas 9.30 uur uit. En ook onder het zeilen heeft hij diverse keren geslapen. En hij blijft ook nog de hele dag gapen.
Ik heb vanmorgen de kano bij de roeiclub afgemeerd. Daar hebben ze prima voorzieningen om uit te stappen. Pomp meegenomen, want de kano was wat zacht geworden, omdat het minder warm was dan gisteren. Wandeling naar het gehucht Holm gemaakt. Het is mooi met die gele koolzaadvelden.
Mooie zeiltocht naar Gamborg Fjord. Na Brandsø even helemaal geen wind meer en toen brak de zon ook goed door. We waren iets te voorbarig met opruimen van de zeilen, want na een half uurtje blakte kwam de wind weer opzetten. Voor anker bij de nudistencamping. Daar gingen ze vanavond nog zwemmen ook. De watertemperatuur is maar 8 graden. We hebben tegenwoordig een thermometer om de watertemperatuur te meten, en die is hier maar 8 graden. Gisteren in Dyvig maten we 14 graden.

koeien bij Dyvig
Zondag 13 mei 2018
Gamborg Fjord-Fredericia Afgelegde afstand: 10 nm Wind: NO 4-5
Met de kano naar de kant geroeid. Heb maar niet aangelegd bij de nudistencamping, maar een stukje verderop. Een wandeling gemaakt naar Gamborg, een rondje om de kerk en toen weer terug. Het is een mooie omgeving, grote huizen en gelikte tuinen.
ter herinnering aan de bruinvisjacht
rondje om de kerk
Terug aan boord anker opgehaald en op de motor naar het noorden. Vanaf de brug was met stroom tegen flinke wind wat hobbelig. In de haven mooi beschut plekje kunnen vinden.  We lagen nog niet vast of Jan sprong gelijk aan land en rende naar een sigarettenboer. De nood was hoog.
Toen hij terug was de fietsen op de kant gezet en naar Madsbyparken gefietst. Dit is een recreatiepark met vogels, dieren, klimdingen, waterplezier etc. Daar rondgewandeld en wat gedronken. Vervolgens nog even naar de stadshaven gefietst en toen weer aan boord. Vanavond trok de heiigheid weg en hadden we een prachtige zonnige avond met mooi uitzicht op de brug vanuit de boot. 
Madsby
luie varkens

ons uitzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten