maandag 21 mei 2018

Van Ærøskøbing naar Augustenborg

Periode 21  t/m 23 mei 2018
Ærøskøbing-Dyvig-Augustenborg

Maandag 21 mei 2018
Ærøskøbing
Vandaag blijven liggen. Met de gratis bus naar Marstal. Een volle bus met kleine kindertjes en een jeugdvoetbalteam. In Marstal naar het scheepvaartmuseum geweest. Dat blijft toch een leuk museum, met heel veel verzamelingen. Daarna geprobeerd iets te eten te vinden, maar dat is toch lastig met Pinksteren. Toen we terug kwamen in de haven waren alle Denen ingeruild voor Duitsers. De Denen moeten morgen weer werken. Er staat even een pittige wind, aan eind van de middag windkracht 6. Dat is lang geleden dat we dat gezien hebben.

volle bus

protest: veerboot is afgeschaft

 

 


 





 




Dinsdag 22 mei 2018
Ærøskøbing-Dyvig afgelegde afstand: 33 nm wind:oost 0-2
Was even schrikken toen we wakker werden: de hele kuip vol met dansmuggen. Gatsie, wat vies. Dus snel even brood kopen en toen snel weg. Eerste paar mijl bij land kunnen zeilen. Op grote water weer praktisch blak. En vanaf Nordborg konden we weer een beetje zeilen/ drijven. Arnold heeft nog wat pogingen gedaan om te vissen, maar de vissen hadden mazzel. In Dyvig voor anker en de rubberboot opgepompt. Rondje gelopen naar Mels Sjø. Daardoor pas na 20 uur eten. En toen moesten we de competitie wurmen nog even afmaken. Aangetrouwd heeft gewonnen!


Woensdag 23 mei 2018
Dyvig-Augustenborg Afgelegde afstand: 11 nm Wind: geen
Vanmorgen weer totale blakte. We zijn nog even gaan drijven om naar de bruinvissen te kijken. Dan hebben M&A ze toch nog een beetje dichtbij gezien, want dat is deze week helaas niet gelukt. 
M&A gingen van boord. Wij hebben diesel getankt en zijn verhuist naar de kopsteiger. Daar kunnen we blijven liggen. Daarna alles opgeruimd. We nemen niet alles mee naar huis. maar koelkast moet wel leeg. Om 17.45 uur in de auto en zonder problemen om 23.40 thuis. 

We breken onze reis van dit jaar af. Mijn vader heeft een zeer ernstig ongeluk gehad en we gaan naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten