dinsdag 19 juni 2018

Van Juelsminde tot Augustenborg

Van 18 juni t/m 20 jun 2018
Juelsminde-Middelfart-Augustenborg


Maandag 18 juni 2018
Juelsminde-Middelfart  Afgelegde afstand: 19 nm Wind: ZW4
Vandaag werd harde wind voorspeld en vanmiddag daarbij ook nog regen. Daarom vertrokken we al om 6 uur. Wind en stroom tegen, dus wel alles op de motor.  In Middelfart bijhet Kulturhuset gelegen. In dit gebouw zit van alles: bieb, toeristeninfo, koffiehuis , goed inernet en nog veel meer en is elke dag open tot 22 uur. We hebben uitzicht op de 2 bruggen. We zijn in de zon hier naar toe gevaren, maar vanmiddag begon het echt te miezeren. Zodanig dat je de 2 bruggen niet meer zag. Komende dagen veel harde wind, dus we zijn van plan morgen in Augustnborg te komen en daarna weer naar huis te gaan.









Dinsdag 19 juni 2018
Middelfart-Augustenborg Afgelegde afstand: 43 nm Wind W 5-6
Voor vandaag werdd harde wind voorspeld, met vlagen tot 7. Dus maar weer vroeg vertrokken, om 14 uur hoogtepunt.  We hadden echt mazzel dat we helemaal de stroom mee hadden. Vooral bij Middelfart en Ærø scheelt dat heel veel.  We deden het in een recordtijd van 7 uur, meer dan 6 knopen gemiddeld!
Vanaf  Ærø windkracht 5 tot 6, maar de wind kwam wat ruimer in zodat het lekker liep. We hebben natuurlijk geen zomerligplaats meer, dus moeten het iedere keer regelen. Gelukkig had Anders een box voor ons tot 30 juni, en als we dan nog niet terug zijn, zal hij de boot verhalen. Vanmiddag borrel op de Claudia bij Rien en Joke. Zij hebben een hele mooie nieuwe ligplaats gekregen, lekker beschut. En dan is het in het zonnetje lekker aanzitten. Joop en Hedwig van de Erasmus deden ook nog even mee. Dat is wat we deze 14 dagen toch wel echt missen: de gezelligheid van andere reizigers.
En we zijn heel slecht in heet zomaar rondvaren, we hebben een doel nodig.  Door de zorg voor mijn vader kunnen we op het moment niet echt genieten van het varen, wel van het aan boord zijn.
Morgen opruimen en morgenavond gaan we op huis aan. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten