donderdag 10 juni 2021

Pech

Donderdag 10 juni 2021

Aan de schroef mankeert niets. Jan zet wel de borgschroeven er weer op, die hij er afgehaald heeft toen hij de touwsnijder verwijderde. We zijn samen met Pieter tot conclusie gekomen dat de achterste motorsteunen kapot zijn. Helaas heeft Pieter daar geen tijd voor. Na enige spraakverwarring(over 3 weken kan hij ons pas inplannen, want het is 3 dagen werk volgens hem), maakt Jan hem duidelijk  dat we nu voor de snelle vervanging gaan zodat we kunnen vertrekken. Komende winter mag hij het dan zo maken zoals hij vindt dat het hoort. Onze motor is 7 jaar geleden door een knoeier geïnstalleerde en staat eigenlijk te hoog op de motorsteunen. Dat heeft het 7 jaar gefunctioneerd, dus we gaan ervan uit dat als we nieuwe motorsteunen hebben dat die het dit seizoen wel uithouden. Hopelijk is er volgende week tijd. Hij heeft volgende week weinig personeel i.v.m. vakantie. Het is wel balen hoor, het is zulk mooi weer. 

Vandaag is de boot weer in het water gegaan want nieuwe  motorsteunen kunnen in het water geïnstalleerd worden. 

De boot heeft onder een lamp gestaan en zit helemaal onder de muggen en alles zit onder de muggenpoep. Morgen gaan we dekwassen en dan wordt het afwachten…….


Zaterdag 12 juni 2021

Andijk-Enkhuizen Afgelegde afstand: 9 nm Wind: NW5

We gaan het anders doen. Jan heeft met Brovo in Enkhuizen gebeld en daar wordt toegezegd dat ze komende maandag kunnen beginnen en ons zo snel mogelijk op weg willen helpen. Pieter zit tot over zijn oren in het werk en is blij dat we een andere oplossing gevonden hebben. Nu maar hopen dat we inderdaad volgende week geholpen worden. 

We zeilen naar Enkhuizen op grootzeil en kotter. Er staat genoeg wind. We strijken de zeilen bij de veerhaven. In de verte gaat de Drom-brug net weer dicht. Ronald meldt over de marifoon dat hij ons al gezien heeft en wil al naar de Blauwpoortsbrug gaan. Dat is dus niet nodig en hij draait nogmaals de Drombrug. We meren af naast een Trintella. Zij gaan morgen verder.  We spreken af dat we morgenvroeg langskomen om ze ertussen uit te laten. 

Als we een uurtje thuis zijn, krijgen we een appje dat het binnenste (motor)schip wil keren. Dus we gaan weer naar de haven. We maken los en nu meren wij af naast het motorschip en de Trintella meert af als buitenste schip. Zij kunnen morgen gewoon hun gang gaan en wij hoeven daar niet vroeg te zijn. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten